Polen uscat mediteranean – Apicol Science
Polenul uscat mediteranean poate fi consumat tot timpul anului, fără restricții.
Cercetările făcute în diferite zone ale Europei de Sud, dar și în zone tropicale și subtropicale din lume, au arătat că polenul recoltat din zonele calde are anumite caracteristici.
De exemplu, polenul mediteranean are un conținut de aminoacizi de 30% sau peste, în timp ce cel recoltat din pădurile de pin din țările nordice are doar 7% aminoacizi. Acești aminoacizi naturali au, împreună cu flavonoidele din flori, efecte sinergice asupra ficatului (1).
Mai mult, complexitatea de nutrienți din acest produs apicol schimbă modul în care organismul reacționează la radiația electromagnetică în diferite spectre, inclusiv cel radioactiv (2). Flavonoidele în care polenul mediteranean este foarte bogat sunt cele care îi dau culoarea foarte vie galbenă-portocalie. Ajunse în organism, unele dintre aceste flavonoide, cum ar fi querctina (3), au efecte specifice.
Ingrediente polen uscat mediteranean:
Polenul conține: glucide (zaharoză, fructoză, maltoză și poliholozide), aminoacizi, acizi nucleici, proteine vegetale, lipide, vitamine din comple-xul B (B2, B6, B9, B1, B12), vitamine A, C, E, K, minerale (calciu, cupru, fier, potasiu, seleniu, mangan, zinc, fosfor), enzime, flavonoide și fitosteroli.
Polen uscat mediteranean.
Mod de utilizare: Copii: 1 linguriță /zi (5 g); Adulți: 1–3 lingurițe /zi (15 g).
Pentru eficiență maximă, se recomandă cure de 4-12 săptămâni, ținute de 2-3 ori pe an. Anotimpurile considerate cele mai bune pentru cura cu polen sunt primăvara și toamna.
Polenul uscat mediteranean poate fi consumat tot timpul anului, fără restricții.
Prezentare: recipient de sticlă de 200 ml, cu 120 g produs.
Valoare calorică/120 grame: 377 calorii, 28,9 g proteine.
Atenționări:
A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A se consuma de preferință, înainte de: vezi data înscrisă pe ambalaj. A se păstra bine închis, ferit de umiditate și căldură. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
Produs alimentar. Toate ingredientele sunt de proveniență UE.
Precauții și contraindicații:
Alergie la polen. Alergie la miere.
Studii Științifice:
- „Efectul protectiv al polenului asupra ficatului în cazul intoxicațiilor cu alcool alilic”; J Wojcickiet al.; Archivum Immunologiae et Therapiae Experimentalis. 1985
- „Efectul biologic al polenului de RADIOPROTECTECȚIE asupra țesuturilor hematopoietice iradiate. Studiu de medicină experimentală”. / W. Wang et al.; Proceedings of the 31st International Apicultural Congress Apimondia; 1987; Warsaw, Poland
- Inhibarea formării coloniilor de celule canceroase ale prostatei de către quercetina, o flavonoidă ce acționează prin modularea genelor specifice de reglare.; K. HARI et al.; Clinical and Diagnostic Laboratory Immunology (2004)
Capalna gabriela –
Fiecare borcan pe care l-am consumat a fost de mare ajutor pentru mine si mai ales pentru mama care are o imunitate scazuta si care era tare zlabita.Acum de cand luam podusul acesta totul s-a schimbat si suntem mult mai bine!
GOSTAN NATALIA –
Este un produs extrem de bun pe care il luam de 2 ani si ne ajuta tare mult.Noi l-am recomandat si cunoscutilor nostii si au fost si ei incantati
Bostan Livia –
Va multumim de comnda !Si dorim sa va anuntam ca ne-a ajutat tare mult acest polen mediteranean care este extrem de bun