Albina Apicol Science
12.03.2019/Alimentaţie
  • De către Apicol Science
  • 2.834
  • 2

Lăptişorul de matcă pur reprezintă singura hrană cu care regina stupului se hrăneşte toată viaţa.

Lăptişorul de matcă pur – cum se produce?

Acesta nu este colectat din flori. Este o substanță cremoasă care amestecă mierea și polenul cu enzimele aflate în glandele hipofaringiene pentru a produce acest aliment.

Toate albinele larvă sunt hrănite gură la gură de albinele lucrătoare în primele trei sau patru zile de la eclozare.

lăptișor de matcă

 

Beneficiile lăptișorului de matcă

Lăptişorul de matcă este alimentul complet şi produsul apicol cu cel mai complex şi variat profil nutriţional, deţinând aproape toate substanţele nutritive necesare organismului şi este singura sursă naturală de acid 10-HDA şi acetilcolină, nutrienţi esenţiali pentru corpul uman, dar imposibil de sintetizat de către acesta.

Consumul lăptişorului de matcă contribuie: la eliminarea stresului, ajută în cazul unor căderi depresive, poate ajuta în cazuri de sterilitate, impotenţă sau evitarea avortului spontan.

 

2 Comments

  1. Elena Popescu
    09.10.2019 at 00:00

    Buna ziua,
    Sotul meu a avut AVC ischemic multiplu in urma cu 5 luni, a recuperat functiile motorii si de vorbire, ia tratament alopat (aspenter, prestarium, norvask, neurovert, actovegin), are alergie alimentara la graminee, as vrea sa stiu:
    1. poate sa ia laptisor de matca in miere si ce cantitate?
    2. cum as putea sa testeze in prealabil produsul, sa nu faca alergie?

  2. Apicol Science
    24.10.2019 at 00:00

    Bună ziua,
    Pentru lăptișorul de matcă în miere se recomandă 3 lingurițe /zi.
    Pentru a testa alergia, ingerați o cantitate foarte mică (un vârf de cuțit) de lăptișor de matcă. Dacă nu apar simptome respiratorii sau de intoleranță digestivă, atunci puteți lua în doze progresive, din ce în ce mai mari, produsul. În caz contrar, opriți administrarea.

Comments are closed.

0
0 item
Coș
Coșul este gol